Kappen van uw boom (verwijderen)

N

Groeit uw boom u letterlijk boven het hoofd?

Storm Boomverzorging verwijdert uw boom indien gewenst volledig, zodat u geniet van meer ruimte of licht in uw tuin.

N

Veiligheid voorop

Als gecertificeerd boomverzorger staat veilig voorop, voor zowel u, de boomverzorger als de omgeving van de boom.

N

Ook op lastige plekken

Wanneer de boom makkelijk bereikbaar is, is een hoogwerker of verrijker het handigst. Storm Boomverzorging is echter ook gespecialiseerd in het verwijderen van bomen op een lastig bereikbare plek.

Joachim Storm van Storm Boomverzorging kapt een boom op Chaletpark De Hanenburg in Ermelo

Over kappen

Bomen groeien ons soms letterlijk boven het hoofd. Het kunnen er te veel zijn op een te kleine ruimte, of ze staan in de weg. Dan kan het noodzakelijk zijn om de boom volledig weg te halen, dit noemen we kappen.

Wanneer we de boom kappen blijft alleen de stronk in de grond achter, zodat die vervolgens kan verteren. Het is ook mogelijk om de stronk met een machine weg te frezen, of helemaal weg te graven of trekken met een graafmachine. Dit noemen we rooien.

 

Hoogwerker of verreiker

Hoe de boom verwijderd wordt, hangt af van de plek waar hij staat en van wat er in zijn omgeving staat. Om de boom te kappen kunnen we, afhankelijk van de omgeving en het aantal bomen, gebruik maken van een hoogwerker of verreiker. Wanneer dit niet mogelijk is, kunnen we natuurlijk ook in de boom klimmen om hem te kappen.

 

Veiligheid voorop

Als er binnen het valbereik van de boom bijvoorbeeld een huis staat, is het nodig de boom tak voor tak weg te halen. Wij zorgen er voor dat veiligheid van de omgeving voorop staat. Dit doen we door in de boom te klimmen en de takken en blokken ‘af te vangen’ met touwen of kettingen, waarna we de stukken voorzichtig laten zakken tot de grond. Het klimmen gebeurt uiteraard op een veilige manier, die mede gegarandeerd wordt doordat Joachim certificaten van de European Arboriculture Council (EAC) bezit. Als de boom gekapt is kunnen we desgewenst het hout voor u verwerken tot haardhout of afvoeren.

Veelgestelde vragen

Hoe kan een boom die op een moeilijke plek staat gekapt worden?

Wanneer een boom op een lastige plek staat, bijvoorbeeld naast een schuur of vlakbij het huis, worden de takken afgevangen. Dit zorgt ervoor dat ze niet zomaar naar beneden vallen, maar veilig naar beneden getakeld worden en bijvoorbeeld om een schuur kunnen worden geleid.

Wat gebeurt er met het houtafval?

Hierover kunt u alles lezen op de pagina over houtafval verwerken.

Een klant over kappen

Joachim Storm van Storm Boomverzorging is zeer vakkundig en professioneel. Er moest een grote boom gekapt worden in mijn tuin. Joachim klom behendig in de boom en wist alle takken voorzichtig via een lijn naar beneden te laten zakken zonder dat dit enige schade opleverde. Na het kappen van de boom werd alles weer netjes opgeruimd. Het was alsof de boom er nooit gestaan heeft. Storm Boomverzorging bedankt!

Jasper van Boven

Harderwijk

Kappen Atlasceder in Rijswijk

Wij werden gevraagd om een atlasceder in Rijswijk te kappen. Deze atlasceder stond in een woonwijk naast een huis. De ceder was uit de kluiten gegroeid en []

Wacht u tot de volgende Storm, of belt u hem nu?