Snoeien van uw boom

N

Uw boom te groot of te dik?

Wij hebben ruime ervaring met het snoeien van bomen, ook voor u op onmogelijk lijkende plekken en situaties (bijvoorbeeld naast een schuur).

N

Langer plezier van uw boom

Wij zorgen op deskundige wijze ervoor dat de levenscyclus van de boom wordt verlengd en verwijderen gevaarlijke takken. Bij een goede boomverzorging geldt: beter voorkomen dan genezen!

N

Het hele jaar mogelijk

Boom- en groenverzorging door middel van snoeien is ieder seizoen mogelijk.

Joachim Storm van Storm Boomverzorging is druk bezig met een boom snoeien

Over snoeien

Kappen en snoeien van bomen is vakwerk. Door uw boom op tijd te laten snoeien, voorkomt u problemen met uw boom in een later stadium. Bij alles geldt: voorkomen is beter dan genezen, en dan geldt zeker voor uw boom.

Een boom snoeien is vaak noodzakelijk wanneer de boom zorgt voor (mogelijk) onveilige situaties in zijn omgeving. Maar bomen hebben ook simpelweg onderhoud nodig: periodieke snoei. Bijvoorbeeld oud hout verwijderen uit de kroon van een volwassen boom.

Om jonge bomen op de gewenste manier te laten groeien, is het belangrijk om als boomverzorger een gedegen en vakkundig uitgevoerde begeleidingssnoei toe te passen. Wij werken daarbij volgens een vast snoeimodel, zodat de bomen snel een evenwichtige kroon opbouwen.

 

Technieken voor bomen snoeien

Bij het snoeien van een boom worden verschillende technieken toegepast:

  • Lichtsnoei: bij lichtsnoei halen wij takken uit de boom, waardoor de boom minder dicht wordt en er meer licht doorheen straalt. De boom vult de open plekken vervolgens zelf op en in de loop van jaren groeit de boom dichter.
  • Opsnoeien: bij deze vorm van snoeien worden de onderste takken van de boom verwijderd, waardoor er meer ruimte en licht onder de boom verschijnt. De hoogte van de boom blijft onveranderd.
  • Vormsnoei: takken worden verkort of verwijderd, waardoor er een nieuwe vorm ontstaat naar uw wens.
  • Toppen: de top wordt ingekort. Dit gebeurt meestal wanneer de boom te hoog is geworden.
  • Kandelaberen: wij snoeien de takken terug tot op enkele hoofdvertakkingen. Dit is een gebruikelijke manier om bijvoorbeeld wilgen in de wintermaanden te snoeien. Echter, deze techniek wordt toegepast bij het snoeien van alle soorten bomen.

 

Boomverzorging

Naast snoeien en kappen houden wij ons ook bezig met boomverzorging. Hierbij wordt onder andere gelet op groeisnelheid, uiteindelijke boomgrootte, vochtbehoefte en nog veel meer kenmerken van de betreffende boom. Storm Boomverzorging helpt u graag bij het adviseren in de juiste bomensoort en het vakkundig planten of juist kappen van uw boom.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of ik mijn boom moet laten snoeien?

Het is goed om uw boom te laten snoeien wanneer hij te groot/dik wordt, veel licht uit de tuin wegneemt of bijvoorbeeld wanneer de boom last heeft van dood hout. Ook kan een boom gesnoeid worden om deze in de gewenste vorm te laten groeien.

Wat is de beste periode om mijn boom te snoeien?

Dit is verschillend per boomsoort en hang er bijvoorbeeld vanaf of de boom al wel of niet ‘in het blad’ zit. Neem vrijblijvend contact om te overleggen of nu de beste periode is om uw boomsoort te snoeien.

Hoe kan een boom die op een moeilijke plek staat gesnoeid worden?

Wanneer een boom op een lastige plek staat, bijvoorbeeld naast een schuur of vlakbij het huis, worden de takken afgevangen. Dit zorgt ervoor dat ze niet zomaar naar beneden vallen, maar veilig naar beneden getakeld worden en bijvoorbeeld om een schuur kunnen worden geleid.

Wat gebeurt er met het snoeiafval?

Hierover kunt u alles lezen op de pagina over houtafval verwerken.

Een klant over snoeien

In onze tuin moesten een groot aantal bomen grondig gesnoeid worden. Dit hebben we door Joachim Storm laten doen. Hier zijn we achteraf heel erg blij mee. De bomen zijn met behulp van een hoogwerker goed gesnoeid en zien er weer zeer netjes uit. Na het snoeiwerk werd alles netjes opgeruimd, zelfs de bladblazer kwam hieraan te pas. Heeft u ook een snoei of kapklus? Huur Storm Boomverzorging in, dan weet u zeker dat het goed komt!

Gerda van de Laarakker

Zeist

Snoeien Wilg in Hollandsche Rading

Via de vrouw van Joachim werden wij benaderd voor het snoeien van een wilg van een collega. Deze wilg stond in de tuin naast het huis. De stam van de wilg []

Wacht u tot de volgende Storm, of belt u hem nu?