Projecten

Storm Boomverzorging werkt door heel Nederland. Hieronder ziet u een aantal projecten die Storm Boomverzorging onlangs heeft uitgevoerd.

 

Kappen populier op camping Chaletpark De Hanenburg in Ermelo

Op een warme dag in juli 2015 werden wij ingehuurd om een populier te kappen op camping chaletpark de Hanenburg in Ermelo. Dit was hele grote boom die midden op de camping stond. Deze boom moest weg omdat hij zeer oud was en er al regelmatig vanwege ouderdom takken uitbraken.

Dit is natuurlijk niet wenselijk op een camping. Met behulp van een 30-ton telekraan is de boom stukje bij beetje ontmanteld. Deze boom was zo groot dat deze op 1,00 meter hoogte nog een doorsnede had van 1,60 meter.

Het team van Storm Boomverzorging heeft samen met het team van camping en De Hanenburg hard gewerkt om de boom binnen een dag te kappen en op te ruimen.

Wilt u ook een boom laten kappen?

>> Meer over kappen

 

Kappen Atlasceder in Rijswijk

Wij werden gevraagd om een atlasceder in Rijswijk te kappen. Deze atlasceder stond in een woonwijk naast een huis. De ceder was uit de kluiten gegroeid en stond te dicht op het huis. Bij harde wind braken er al regelmatig takken uit de boom.

De dochter van de bewoners belde mij met het probleem deze boom te gevaarlijk werd in de woonwijk. Daarnaast stond de boom erg dicht op het huis, waardoor het fundament en de leidingen van de woningen door de wortels aangetast zouden kunnen worden.

Omdat de ruimte maar zeer beperkt was moest deze boom klimmend weggehaald worden. Dus hup de boom in en stukje voor stukje de boom ontmantelen! De takken konden niet vrij vallen en daarom werden alle takken afgehangen en langzaam naar de grond gebracht. Daarna werden alle takken versnipperd en werd alles rondom het huis weer netjes opgeruimd. De stam werd op verzoek van de bewoners afgevoerd.

Wilt u ook een boom laten kappen?

>> Meer over kappen

 

Snoeien Wilg in Hollandsche Rading

Een collega van Joachim’s vrouw belde laatst over een wilg in haar tuin. De stam van de wilg was slecht, waardoor hij niet meer te zwaar mocht worden in de kroon.

Het verzoek was daarom om de boom op te snoeien, zodat deze lichter zou worden. Mooi meegenomen was dat niet alleen de boom lichter werd, maar het huis ook. Wat een licht bereikte ineens de woonkamer!

Een gedeelte van de takken van de wilg zijn naar de paarden gebracht. Die hebben heerlijk genoten van deze wilgentenen (een natuurlijk antibiotica). De overige takken zijn versnipperd en de tuin is netjes opgeruimd. Daarna als afsluiter van een dag hard werken een lekker barbecue. Weer een klus geklaard!

Wilt u ook een boom laten snoeien?

>> Meer over snoeien

Wacht u tot de volgende Storm, of belt u hem nu?